Blog
Autor: Łukasz Szostko
Przeczytano: 1357
Komentarze: 0
Kiedyś panicznie baliśmy się wszelkich bakterii. Wraz z postępem nauki podejście do tych mikroorganizmów mocno się zmieniło. Obecnie mocno eksplorowany jest temat prozdrowotnych właściwości różnych szczepów bakteryjnych. Korzyści ze stosowania probiotyków mogą być rozległe, ...

Dlaczego warto jeść orzechy włoskie?
19
Cze
2024
Autor: Łukasz Szostko
Przeczytano: 1411
Komentarze: 0
Orzechy to grupa produktów spożywczych o wyjątkowym zagęszczeniu substancji odżywczych. Znamy je głównie jako źródło zdrowych tłuszczów, ale to nie koniec ich zalet. Cechą charakterystyczną orzechów włoskich jest ich kształt, przypominający… mózg! Okazuje się, że to ...
Autor: Łukasz Szostko
Przeczytano: 1854
Komentarze: 0
Całe szczęście, że świadomość o doniosłej roli wątroby z naszym organizmie jest bardzo duża. Wspieranie pracy wątroby to jeden z najczęstszych elementów dbałości o zdrowie. Wskazuje na to duża popularność wszelkich programów detoksyfikujących, diet sokowych i suplementów na ...
Autor: Łukasz Szostko
Przeczytano: 1497
Komentarze: 0
Niedobory witaminy D są powszechne na całym świecie i przybierają wręcz pandemiczny wymiar. Witamina D określana jest słoneczną witaminą, ponieważ to promienie słoneczne docierające do naszej skóry powinny być głównym źródłem jej syntezy. Jednak kto z nas ma możliwość ...
Autor: Łukasz Szostko
Przeczytano: 1417
Komentarze: 0
Choć kofeina jest niesamowitym tworem natury, to nie każdy się z nią lubi. Niektórym dokucza po kofeinie drżenie rąk, wzrost tętna i ciśnienia krwi, lub zwykłe osłabienie działania po dłuższym czasie. Teakryna wydaje się substancją, która powiela zalety kofeiny, ale jest wolna od ...
Wyświetlanie 126 do 130 z 242 (49 stron)